Hvad er et brystimplantat?

Et brystimplantat er et medicinsk udstyr, der bruges til at forstørre, rekonstruere eller skabe et nyt udseende af brysterne. Brystimplantater er fremstillet af silikonegel eller saltvand og anbringes under brystvævet eller under brystmusklen. Det giver også to forskellige udtryk.

Der findes mange forskellige typer brystimplantater, og hver type har sine egne fordele og risici. Brystimplantater er ikke livstidsanordninger, og kvinder, der har fået dem, skal have dem udskiftet eller fjernet på et tidspunkt i deres liv. Fjernelse af brystimplantat er også et kirurgisk indgreb.

De mest almindelige komplikationer i forbindelse med brystimplantater er bl.a. kapselkontraktur, brud og reoperation. Andre potentielle komplikationer er infektion, ekstrudering af implantatet og ændringer i følelsen af brystvorten.

Hvis du overvejer at få brystimplantater, er det er det vigtigt at drøfte risici og fordele med din læge. Du skal også være sikker på at have realistiske forventninger til, hvad brystimplantater kan og ikke kan gøre for dig. Fjernelse af brystimplantat er også en mulighed, hvis du med tiden gerne vil have brystimplantaterne ud.

Hvad er de forskellige typer brystimplantater?

Der findes to hovedtyper af brystimplantater: saltvand og silikonegel. Saltvandsbrystimplantater er fyldt med sterilt saltvand. Brystimplantater med silikonegel er fyldt med en silikonegel, der minder meget om menneskeligt fedt.

Begge typer implantater har en ydre skal af silikonegummi. Forskellen mellem de to typer ligger i deres fyldning.

Saltvandsimplantater er billigere end silikonegelimplantater. De kræver også et mindre snit til indsættelse. Saltvandsimplantater kan dog forårsage mere krusning eller rynkning af huden, og de ser måske ikke lige så naturlige ud som silikonegelimplantater.

Silikonegelimplantater er dyrere end saltvandsimplantater. De kræver et større snit til indsættelse, men de har en tendens til at give et mere naturligt udseende og en mere naturlig følelse. Silikonegelimplantater holder også typisk længere end saltvandsimplantater.

Hvad er fjernelse af brystimplantat?

Fjernelse af brystimplantat er et kirurgisk indgreb for at fjerne et eller begge brystimplantater. Brystimplantatfjernelse kan foretages af forskellige årsager, herunder kapselkontraktur, brud, reoperation eller ændringer i brystvortefornemmelsen.

Under proceduren af fjernelse af brystimplantat vil kirurgen lave et snit i huden og derefter fjerne implantatet. I nogle tilfælde skal kirurgen også fjerne en del af eller hele kapslen omkring implantatet.

Efter fjernelse af brystimplantat kan du opleve nogle midlertidige bivirkninger såsom smerter, hævelse, blå mærker og ændringer i følelsen af brystvorten. Disse bivirkninger bør forsvinde inden for et par uger. Du kan også få nogle ar fra de indsnit, der er lavet under operationen.